Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Putinova osveta Turskoj

    Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o merama za očuvanje nacionalne bezbednosti Rusije i o primeni specijalnih ekonomskih mera protiv Turske, saopšteno je iz Kremlja.

    Predsednik Putin potpisao je Ukaz "O merama za očuvanje nacionalne bezbednosti Ruske Federacije i zaštiti građana Ruske Federacije od zločinačkih i drugih protivpravnih dejstava i o primeni specijalnih ekonomskih mera protiv Turske Republike", piše u saopštenju.

    Sankcije će podrazumevati zabranu angažovanja Turaka u ruskim kompanijama, zabranu uvoza pojedine robe, alo još nije precizirano o kojoj robi je reč. Moskva je sankcije uvela kao jedan od odgovora Ankari na obaranje ruskog bombardera "Su-24".

    Ovim ukazom nekim turskim kompanija biće ograničeno poslovanje u Rusiji. Uskoro će biti objavljen spisak ugovora s turskim kompanijama na kojima će sankcije biti primenjene.

    Uvodi se i zabrana čarter letova između Rusije i Turske, a biće pojačana i lučka kontrola u ruskim morskim lukama u Azovsko-crnomorskom basenu.

    Ove mere neće biti primenjene na građane Turske koji imaju dozvolu za privremeni boravak na teritoriji Ruske Federacije. Sankcije će zaobići i one na privremenom radu u diplomatskim predstavništima i konzulatima Turske u Rusiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE