Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ultrabogataši sa švajarskim pasošem još bogatiji

    Uprkos krizi, bogatstvo oko 300 najimućnijih švajcarskih državljana u ovoj godini se povećalo za preko pet milijardi evra, na rekordnih 547 milijardi.

    Članovi kluba odabranih 300 superbogatih švajcarskih državljana, među kojima su pevačica Tina Turner i naslednici modnog carstva Gucci, tokom 2015. su povećali svoje bogatstvo uprkos promenama na berzi, pokazali su rezultati godišnjeg izveštaja objavljenog u švajcarskom ekonomskom časopisu Bilan.

    Prema računici časopisa, ukupno bogatstvo tristotinjak švajcarskih bogataša u 2015. povećalo se za šest milijardi franaka (oko 5,5 milijarda evra) i dostiglolo rekordnu svotu od 595 milijardi franaka ili oko 547 milijardi evra.

    Prosečno svaki od 300 superbogatih državljana Švajcarske raspolaže sa dve milijarde švajcarskih franaka, uprkos tome što berza nije baš sjajno poslovala i što su cene sirovina pale.

    "Uslovi za bogataše, kada je o povećanju bogatstva reč, ove godine nisu bili najbolji", piše časopis. Godina 2014. bila je bolja za 300 članova kluba superbogatih državljana Švajcarske, čija se imena svake godine pomno proučavaju na internet stranicama.

    Tada je njihovo ukupno bogatstvo povećano za 25 milijardi franaka. Trećina njih, odnosno oko 132 osobe, ubraja se među milijardere.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE