Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nelegalizovan stan ne može nasledstvo

    Vlasnici bespravnih stanova koji ne budu hteli da ih legalizuju po novom Zakonu, pored toga što će morati da plaćaju porez na imovinu, neće moći da ih prodaju niti će takvi stanovi moći da se naslede ili poklanjaju.

    To je izjavila državni sekretar u Ministarstvu građevine Aleksandra Damjanović, dodajući da će to važiti ne samo za stanove, već i lokale, garaže i druge delove objekata koji ne mogu da se ozakone, ili njihovi vlasici iz nekog razloga to ne žele da urade, a ne mogu da sruše.

    "Predviđeno je da u toj situaciji građevinski ispektor dostavi nadležnoj Poreskoj upravi rešenje u rušenju sa napomenom da se objekat ne može rušiti, tako da se taj stan stavi u sistem poreza."

    Vlasnik će za taj stan plaćati porez na imovinu, a druga sankcija je da se to rešenje dostavlja Republičkom geodetskom zavodu koji je u obavezi da upiše zabranu raspolaganja, precizirala je Damnjanović, u izjavi za Tanjug, a prenosi N1.

    Ona je ukazala da će ti vlasnici imati "zarobljenu nepokretnost", jer će biti upisana zabeležba o zabrani otuđenja i zabrani drugih vidova raspolaganja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE