Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I Turski tok u ćorsokaku

    Pregovori o izgradnji gasovoda Turski tok biće suspendovani zbog prestanka rada Rusko-turske međuvladine komisije, izjavio je ruskoj novinskoj agenciji Tas jedan neimenovani izvor upoznat sa pregovorima.

    Ruska vlada je ranije odlučila da obustavi aktivnosti Rusko-turske međuvladine komisije za trgovinsku i ekonomsku saradnju. "Zbog obustave rada međuvladine komisije, pregovori o Turskom toku su takođe suspendovani", rekao je neimenovani izvor.

    Tas je ranije preneo da u dekretu ruske vlade o specijalnim ekonomskim merama protiv Turske, koji je potpisao premijer Dmitrij Medvedev i koji je objavljen na zvaničnom sajtu Vlade, nema nikakvih informacija koje se odnose na mere u energetskom sektoru, pa ni o gasovodu Turski tok i nuklearnoj elektrani Akuju.

    Ruski premijer potpisao je vladin dekret kojim se uvodi niz sankcija Turskoj zbog obaranja ruskog vojnog aviona, među kojima su zabrana uvoza hrane iz te zemlje i čarter letova između dve države.

    >>>>Putin zna da `udari` gde najviše boli

    Pomenuti dekret, objavljen na zvaničnoj internet stranici ruske vlade, sadrži listu poljoprivrednih proizvoda koje Rusija od 1. januara 2016. više neće uvoziti iz Turske, a među kojima su voće i povrće, kao i proizvodi od pilećeg mesa. Od 1. januara će takođe biti zabranjen uvoz karanfila iz Turske.

    Zvanična Moskva je, takođe, ozvaničila meru zabrane čarter letova između dve države, koja, kako je saopšteno, stupa na snagu odmah, a istovremeno je uvela dodatne bezbednosne mere na redovnim avio-linijama.

    Prema podacima ruskog ministarstva poljoprivrede, vrednost uvezenih prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda iz Turske u Rusiju iznosila je prošle godine 1,7 milijardi dolara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE