Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    MINISTRI U AKCIJI: Decembar MESEC NIPODAŠTAVANJA novinara

    Novinare, ali i celokupnu javnost (kao i premijera), šokirala je izjava ministra odbrane Bratislava Gašića.

    "Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu", izjavio je ministar odbrane u Trsteniku komentarišući potez novinarke dopisnice B92 koja je čučnula kako ne bi bila u kadru snimateljima.  

    Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da postupak ministra odbrane Bratislava Gašića prema novinarki B92 predstavlja vrhunac nepoštovanja novinarske profesije, kao i da ministar zbog ranijih grešaka, pa i kršenja zakona, mora biti smenjen sa te funkcije.

    U saopštenju, NUNS je pozvao sve medije i novinare da obustave komunikaciju sa ministrom Gašićem i bojkotuju sve događaje u kojima on učestvuje, sve dok ne bude smenjen.

    "NUNS podržava inicijativu pojedinih uglednih novinara da se ispred Vlade Srbije održi protest medijskih profesionalca. Pozivamo sve članove našeg udruženja i sve medijske radnike da se pridruže protestu večeras u 19.00 časova ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj 11", navodi se u saopštenju.

    Vučić: Gašić ne može da ostane ministar

    Međutim, to je već treći pokušaj diskreditovanja novinara i sama struke od strane članova Vlade.

    Da podsetimo, prvo je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je u petak da novinari i urednici, treba da prestanu da se mešaju u rad nadležnih državnih organa i da ne treba da komentarišu koga tužilaštvo saslušava.

    "Šta vas briga koga tužilaštvo saslušava, političari nemaju prava glasa, a onaj ko sebe smatra novinarom sme da kaže šta hoće", rekao je u petak Vulin za televiziju "Pink".

    Vulin je reagovao na izjavu Olivere Kovačević datu listu "Kurir", koja je kazala da bi bilo razumno da su na informativni razgovor pozvani urednici i novinari Pinka kao i urednik Informera, a ne samo urednici Kurira.

    Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović istog dana se pridružio hajci na autorku i urednicu RTS Oliveru Kovačević.

    "Mi možda nećemo saznati nikada kolika je plata novinara poput Olivere Kovačević, ali mi imamo pravo da pitamo i to pravo niko ne može da nam uzme. Sloboda mišljenja ne važi samo za jednu stranu", pravdao se Stefanović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE