Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gašić će da `prezimi` u Nemanjinoj 11?

    Ministar odbrane Bratislav Gašić ostaće na ovoj funkciji sve do januara, a prema nekom scenariju čak i do proleća, kada bi, prema očekivanjima Naprednjaka, trebalo da se održe parlamentarni izbori, pišu domaći mediji.

    Ministar odbrane još obavlja svoju funkciju i prisustvovao je u petak sednici Vlade. Njegova smena, koju će predložiti premijer, mogla bi da se nađe na dnevnom redu Skupštine tek u januaru, saznaju Novosti.

    Prema informacijama, nije isključeno čak ni da se početkom godine uđe u širu rekonstrukciju Vučićevog kabineta, u okviru koje bi bio zamenjen i ministar vojni.

    Jer, premijer i lider naprednjaka planirao je u drugoj polovini januara skupštinu SNS na kojoj bi trebalo da dođe do velike kadrovske čistke, koja neće zaobići ni funkcionere koji rade u Nemanjinoj 11.

    Vučić je u petak izjavio da je odluka o smeni doneta i da će brzo biti sprovedena u delo: Pedeset puta merim, a jednom sečem. Kad odlučim, to se više ne menja. Razumem ljude iz namenske koji sada pišu pisma jer je Gašić puno uradio za tu industriju.

    >>>>Direktori namenskih preduzeća protiv Gašićeve smene

    Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je izvesno da njegov kolega Gašić više neće biti ministar, ali da ne može sve da se dogodi preko noći, jer ne bi bilo dobro za sistem.

    Kako Blic saznaje u Srpskoj narednoj stranci, moguće je da se Gašićeva smena prolongira i da on nastavi da obavlja ovu funkciju još nekoliko meseci.

    Priča se da bi ostavka u Skupštinu Srbije mogla da stigne koji dan pred Novu godinu. Po proceduri, ostavka ministra se usvaja i stupa na snagu na prvoj narednoj sednici parlamenta.

    Međutim, kada parlament 29. decembra završi zasedanje, slede januar i februar kada se u Skupštini manje-više ne radi ništa. Izbori bi mogli da budu raspisani u februaru i on bi praktično ostao ministar do izbora nove vlade, priča izvor Blica iz SNS.

    Kako kaže, ovo je jedan od scenarija kako mogla da se završi priča sa ministrom Gašićem, koji se pre nekoliko dana u Trsteniku novinarki obratio rečima "što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu".

    Foto: Media centar

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE