Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zašto bi neko falsifikovao potpis Malog?

    Piše: Milenko Vasović,novinar

    Zašto bi neko, pa još u Bugarskoj, falsifikovao potpis Siniše Malog? Mora da iza tog falsifikata postoji gadna namera.

    Hajde da verujemo u ono što tvrdi pravni tim gradonačelnika srpske prestonice. To kolektivno telo, taj pravni tim  je saopštio da je bugarski grafolog utvrdio da je potpis Siniše Malog falsifikovan. To je onaj potpis u Arhivu Bugarskog državnog registra, gde je Mali upisan kao direktor dve ofšor firme sa Devičanskih Ostrva. Znate već, preko tih firmi navodno je Mali za nekoga kupio 24 apartmana na Crnom moru.

    I sada nas  Siniša Mali uverava da to nije njegov potpis, da je falsifikat. Možemo li bez rezerve da verujemo u navodni (nismo ga još videli) nalaz bugarskog grafologa?

    Ako ostavimo po strani činjenicu da u Bugarskoj korupcija nije nepoznat pojam, da se, kao i u Srbiji, dosta toga može kupiti i naručiti, pa i nalazi raznih veštaka, opet nam ostaje pitanje sa početka. Zašto bi neko falsifikovao potpis.Šta je falsifikator time dobio? Da li je nekome preoteo firme – koliko znamo nije. Da li je falsifikovanim potpisom potpisivao štetne ugovore, pravio kakav kriminal? Da li je taj falsifikator ispraznio račune tih firmi, je li taj kriminal prijavljen  bugarskim vlastima. Ništa mi od toga nismo čuli. Ako toga nema, onda priča o falsifikatu stoji na klimavim nogama.

    A odakle bi mogao da bude falsifikator? Sa Devičanskih Ostrva, gde su registrovane firme? Teško, tamošnji ribari se olovke late samo na venčanju. A nisu ni u ljubavi sa srpskim pismom. Iz Bugarske? Hm, to znači da su neki opasni  Bugari znali da je Mali bio direktor, njima važnih firmi, sa velikim poslovima i golemim kapitalom i onda su krenuli da mu naškode. Ne zato što je Srbin, ne zato što je gradonačelnik Beograda i najbliži saradnik premijera, već zbog njihove koristi. Ni to ne zvuči uverljivo.

    Pa jesu li falsifikatori došli iz Srbije, ukrali dokumenta Malom, upali u bugarski registar, lažno se potpisali i otišli. I onda se primirili, pa kad je prošlo dovoljno vremena, tras u medije, digli dreku, "gradonačelnik Beograda  kupovao apartmane u Bugurskoj“, te  "on je još uvek direktor dve ofšor firme“.  Je li to podmukli udarac srpske opozicije? Da mu   nameste strašnu stvar, taj sukob interesa koji se još od Karađorđa pa ovamo smatra smrtnim grehom kod Srba. Dakle, ništa gore nije moglo sem tog sukoba interesa.

    To mora da je neki ljuti opozicionar smislio: ne neko kao Čeda, neko žešći, kao Bojan, kao Boris ili ona Sanda, sva  fina i doterana, ali… gađa suštinu. Ma jok, nema tu potencijala.

    Pa da nije… što reče jedan naš strućnjak, Mali sam iskrivio svoj potpis?  

    E sad, pitanje je da li će Agencija za borbu protiv korupcije morati da proguta taj nalaz bugarskog grafologa ili će, kao što propisi nalažu, angažovati domaće stručnjake.  

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE