Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Ne vidi se izlaz iz svetske krize, ali Srbija je na dobrom putu

    Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ni posle sedam godina ne vidi lagan i brz izlaz iz svetske krize, ali da je Srbija na dobrom putu ekonomskog oporavka.

    "Znamo da ne možemo da se izvučemo iz globalne krize, jer smo mali, ali možemo da naučimo da se prilagodimo", rekao je Vučin na konferenciji britanskog časopisa Economist "Svet u 2016" u beogradskom hotelu Metropol.

    On je dodao da je ove godine Srbija imala investicije u iznosu od 1,6 milijardi, što je čini jednom od najboljih zemalja regiona, i najavio da se u 2016. godini očekuje još više ulaganja.

    Vučić je kazao da je ove godine ostvaren privredni rast od 0,9 odsto, a da će sledeće godine on biti preko dva odsto.

    "Uz malo sreće naredne godine imaćemo rast od 2,5 odsto, a od 2017. godine preko tri odsto, čime bi se približili najrazvijenijim zemljama EU", rekao je Vučić.

    On je naglasio da će država nastaviti da radi na smanjenju deficita, unapređivanju poslovnog ambijenta, kao i na rešavanju sudbine 17 zaštićenih preduzeća kojima je rok za privatizaciju produžen do kraja maja.

    Premijer je istakao da će uspeh biti siguran jedino ako svi "rade i menjaju sebe", zbog čega je i veoma važno uvođenje dualnog obrazovanja.

    "Deca će, osim što će šest sati da idu u školu, dva sata raditi, a odrasli će morati šest sati da rade a dva da uče", kazao je Vučić.

    Foto: twitter

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE