Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Izbori su mogući, ali još nema konačne odluke

    Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da misli da je moguće da ove godine budu održani vanredni parlamentarni izbori.

    "Nemamo konačnu odluku. Mislim da je ta opcija moguća", rekao je Vučić na godišnjoj konferenciji za novinare upitan da li je moguće da ove godine budu održani i vanredni parlamentarni izbori.

    Vučić je rekao da vanredni parlamentarni izbori ne bi zahtevali dodatne troškove jer će ove godine biti održani i lokalni i pokrajinski izbori.

    On je rekao da je cilj Srbije da u 2016. godini održi mir i stabilnost i da nastavi sa sprovođenjem ekonomskih reformi. Vučić je rekao da zemlju u 2016. godini očekuje mnogo napora i truda i teške reforme, ali da će tekuća godina biti "neuporedivo uspešnija i nešto lakša nego prethodne".

    Vučić je najavio otvaranje ali i završetak brojnih infrastrukturnih radova koji su počeli u prethodnom periodu, poput mosta kod Ostružnice, železničke stanice Prokop u Begradu, autoputa na Koridoru 10 i puta između Liga i Preljine.

    Dodao je da će u prvih šest meseci 2016. godine biti znatno više stranih investicija nego ranije i da će biti otvoreno više fabrika u kojima će ukupno biti zaposleno oko 12.000 ljudi, a da je država predvidela oko 1,5 milijardi za podsticanje preduzetništva. 

    Na pitanje o "slučaju Gašić" premijer je rekao da će svoje obećanje ispuniti i da će ministar biti smenjen u januaru.

    Do kraja godine privatizacija aerodroma Nikola Tesla

    Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je  da očekuje da do kraja godine bude završena privatizacija aerodroma "Nikola Tesla", bez obzira koji model bude odabran.Vučić je na konferenciji za novinare rekao da se radi na izboru privatizacionog savetnika, jer šest kompanija koje su se javile, nisu bile zadovoljni provizijom i tražili su više novca.

    "Sada ćemo direktno pregovarati i tražićemo najbolje", naglasio je premijer.

    Vučić je ocenio da su velike šanse da se dobije dobra cena za koncesiju beogradskog aerodroma, na šta je uticalo i dobro poslovanje nacionalnog aviprevoznika kompanije Air Serbia, čiji je to matični aerodrom.

    On je najavio da su ranije bile procene da bi moglo da se za koncesiju aerodroma dobije 100 miliona evra, a da bi sada bilo moguće da se dostigne cena i od 500 miliona evra. 

    Onesvestila se novinarka

    Konferencija za novinare predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića prekinuta je na početku kada se tokom izlaganja premijera jedna novinarka onesvestila.

    Ubrzo je Vučić obavestio novinare da je koleginica svesna i da je sve u redu, a potom nastavio da govori.

    Konferencija se održala u vili "Bokeljka" i prisustvovalo joj je veliki broj novinara.

    Foto: N1 screenshot

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE