Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    MALI OBJASNIO: Evo zašto mladi matematičari nisu bili na balkonu

    Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da se šest mladih matematičara nije pojavilo na balkonu Starog dvora, kako više od 50 učenika beogradskih osnovnih i srednjih škola, koji su tokom prošle godine takođe osvojili medalje, ne bi bili diskriminisani.

    "Više od 50 učenika osnovnih i srednjih škola je osvojilo medalje tokom prošle godine i imali smo najbolju nameru da ih sve pozovemo da dođu na balkon, ali je to bio bezbednosni rizik", rekao je Mali novinarima prilikom obilaska preduzeća Gradska čistoća.

    On je naglasio da niko nije hteo da pravi diskriminaciju između tih šest i preostalih 50 đaka, a toliko broj učenika bio bi bezbednosni rizik.

    "Ne dao Bog da se nešto desi, onda biste nas pitali zašto niste vodili računa o tome", rekao je Mali.

    Kako je dodao, Grad Beograd će tokom manifesticije Dani Beograda napraviti poseban prijem za te učenike u Skupštini grada.

    "Želimo sve da ih pozovemo i da im pokažemo da nam je stalo do toga da naši mladi, koji su najbolji u nečemu što su radili, dobiju podršku i grada i svoje države", objasnio je gradonačelnik.

    Prethodno je u petak, 22. januara iz Skupštine Beograda najavljeno da će svečani doček na balkonu skupštine biti organizovan za vaterpolo reprezentaciju Srbije i sedam mladih matematičara koji su učestvovali na Međunarodnoj olimpijadi u Kazahstanu gde su osvojili tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje.

    Foto: Beta, Beoinfo

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE