Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbiji 40 miliona dolara za izbeglice

    Tim Ujedinjenih nacija u Srbiji predstavio je Regionalni plan odgovora na izbegličku i migrantsku krizu u Evropi, u sklopu kojeg je za Srbiju izdvojeno oko 40 miliona dolara za 2016. godinu.

    Plan koji pokriva istočnomediteransku i zapadnobalkansku rutu, objavljen je u ponedeljak u Ženevi pod pokroviteljstvom UNHCR i Međunarodne organizacije za migracije (IOM), i poziva na pružanje pomoći Grčkoj, Makedoniji, Srbiji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Sloveniji i Turskoj u rešavanju potreba izbeglica i migranata tokom ove godine.

    Stalni koordinator UN u Srbiji Irena Vojačkova Solorano je, predstavljajući plan u Beogradu, rekla da pomoć obezbeđena putem tog plana uključuje humanitarnu pomoć i pružanje srednjoročne razvojne podrške Vladi Srbije za odgovor na potrebe izbeglica i migranata.

    Plan se odnosi na podršku u oblasti zaštite, obrazovanja, hrane, zdravstva i ishrane, logistike i skloništa, čišćenja i podrške lokalnim zajednicama, istakla je Vojačkova Solorano.

    Kako je navela, cilj Plana je nadogradnja postojećih kapaciteta vlada kako bi se obezbedila zaštita migranata i izbeglica i pristup dugoročnim rešenjima.

    Kada je reč o iznosu predviđenom za pomoć drugim zemljama u regionu, rekla je da plan još nije finalizovan do kraja i da na to pitanje ne može da odgovori.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE