Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    POJAM DANA: Digitalno narušavanje

    Digitalni marketing je jedna od poslovnih disciplina s najviše žargonskih pojmova, koji simbolišu veliku promenu nastalu u marketingu kao rezultat tehnoloških inovacija i životnog stila milenijumske generacije. 

    Ukoliko ste novi u svetu digitalnog marketinga ili ste već iskusan profesionalac koji je svestan da su televizija, radio i štampa, u obliku koji danas poznajemo, stvar prošlosti, sve više ćete se susretati s pojmovima koji postaju neka vrsta jedinstvenog, univerzalnog jezika kojim se današnji marketinški stručnjaci sporazumevaju.

    Narednih nekoliko dana objavićemo neke od naiinteresantnijih izraza iz knjige DIGITALNI MARKETING: POJMOVNIK, autorke Nataše Krstić, u izdanju Fakulteta za medije i komunikacije.

    Pojam: DIGITAL DISRUPTION // DIGITALNO NARUŠAVANJE

    Promena koja nastaje kada nove, digitalne tehnologije i kanali komunikacije utiču na upotrebnu vrednost ili način konzumacije proizvoda/usluga. Tom prilikom dolazi do transformacije složenog, skupog proizvoda/usluge u jednostavniji i potrošačima pristupačniji proizvod/uslugu ili do rađanja novog brenda. U poslednje vreme, sve više organizacija pristupa digitalnoj transformaciji celokupnog načina poslovanja kako bi u potpunosti bile okrenute zadovoljenju potreba milenijumske generacije potrošača. Primer gde digitalna tehnologija narušava klasičnu, analognu komunikaciju jeste televizija, koja gubi bitku s internet medijima na zahtev kao što su Amazon TV i Netflix, jer korisnik može da pristupi sadržaju u vreme, na mestu i putem uređaja koji mu najviše odgovara. Potom, usluga smeštajnih kapaciteta Airbnb ometa klasičnu hotelsku industriju direktnim povezivanjem stanodavaca s turistima putem elektronske platforme.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE