Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Danas je Dan mrmota, ali stvarno! 7 činjenica koje niste znali o filmu

    Kad kažemo Dan mrmota mislimo na isti dan koji se iznova i iznova ponavlja, isti je, predvidiv i najčešće monoton (neka je i najlepši na svetu, ipak želimo da nam dani budu različiti, i to je čar života). Međutim, danas je ipak taj dan – 2. februar, kada je Bill Murray danima proživljavao tradicionalni pensilvanijski praznik “Groundhog Day“ (Dan mrmota), a sve je to prikazano u komediji istoimenog naziva iz 1993. godine.

    Mnoge televizijske stanice, među kojima je i “Sky”, odlučile su da ovaj film ponavljaju ceo dan, odnosno 13 puta zaredom! Kultna komedija, koju je režirao Harold Ramis, prati priču ironičnog vremenskog prognostičara (Bill Murray) koji je “zatočen” u malom mestu zbog oluje, osuđen da živi jedan te isti dan, sve dok…

    Sve počinje u 6.00h kada se na radiju začuje pesma “I Got You Babe” koju izvode Sonny i Cher.

    Ovo su činjenice koje (možda) niste znali o filmu:

    1. Film je prvobitno trebalo da počne „usred priče“, odnosno tog dana koji bi se ponavljao, bez prethodnog objašnjenja. Nakon što su kreatori filma promenili mišljenje, neke scene naknadno snimane, na primer život Billa Murraya pre nego što se obreo na ceremoniji.

    2. Sećate se scene u autu gde Bill Murray beži sa mrmotom u krilu? E pa mrmot nije baš bio oduševljen Billom, pa ga je ugrizao za prst. Murray je morao da nosi zavoj danima.

    3. Iako se u filmu govori o mestu Punxsutawney (gde su bili zatočeni), film je sniman u mestu Woodstock, jer se bolje uklapao od originalnog grada u ono što su scenaristi zamislili. Sada je ceo Woodstock obeležio mesta gde su se ključne scene dešavale.

    4. Murray nije jedini na Murray filmu. Njegov stariji brat tumači ulogu predsednika ceremonije „Groundhog Day“. (Murray ima petoricu braće).

    5. Dan mrmota je tradicionalni američki praznik, i mnoge zemlje nemaju pojma ni šta je „Groundhog“ a kamoli za praznik. Zato su neke zemlje prevele naziv na svoj način (a u skladu sa pričom filma) – na primer „Dan bez kraja“. Mi ne samo da smo ostavili originalni naziv, već smo ga usvojili za opis neprekidnog, dosadnog dana.

    6. U jednoj sceni Murray svira klavir, i to je zaista on! Bill je uzimao lekcije klavira.

    7. U filmu sporednu ulogu tumači glumac Michael Shannon, koji je poznat po kasnijim ulogama psihopata. U ovom filmu tumači naivnog, finog mladića.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE