Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Siemens i grad Beograd potpisali ugovor o saradnji

    Gradonačelnik Beograda Siniša Mali potpisao je sa predstavnicima nemačke kompanije Siemens sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji u oblastima tehničke infrastrukture, energetske održivosti i saobraćaja, saopštila je gradska uprava.

    „Grad Beograd ulaže velike napore u modernizaciju i održivi razvoj i zbog toga smo, na primer, i sproveli nabavku pet električnih autobusa, koji ne zagađuju okolinu. Trudimo se da stvorimo održivi grad i siguran sam da će nam ovaj sporazum sa Simensom pomoći u velikoj meri“, istakao je Mali.

    On je podsetio da je Siemens poznat u svetu po tehničkim unapređenjima, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda, kao i usluga u oblastima energetike, saobraćaja i informacionih tehnologija, koja integrisana omogućavaju održivi razvoj većih gradova.

    Generalni direktor Simensa Udo Eichlinger je kazao da je Grad Beograd prepoznao značaj uključivanja tehnološkog partnera u ranoj fazi planiranja razvoja.

    „Gradovi koji su to uvideli postaju konkurentniji i održiviji, postaju takozvani ‘pametni gradovi’. Simens je partner gradovima širom sveta, partner koji ima mogućnost da ponudi najefikasnija i ekonomski najadekvatnija ‘ključ u ruke’ rešenja, na jednom mestu“, rekao je Eichlinger.

    Na osnovu potpisanog sporazuma gradska uprava i Siemens će razmenjivati informacije o tehničko-tehnološkim trendovima u primeni inovativnih, energetskih efikasnih i pouzdanih proizvoda i rešenja za Beograd.

    Ukoliko je Grad Beograd zainteresovan da takva rešenja primeni, Siemens će predstaviti analize i iskustva na sličnim projektima sprovedenim u drugim prestonicama i većim gradovima Evrope gde je ta kompanija uključena.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE