Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tražite posao? Objavite to da poslodavac (a i ceo svet) vidi!

    Znate sve one savete kako ne treba da čekate da vam posao „padne sa neba“, već da sudbinu uzmete u svoje ruke? E pa, ovo je dobar način da celu situaciju okrenete u svoju korist. Popularna metoda za pronalaženje posla u svetu uzima maha i kod nas.

    Oni koji traže posao pronalaze sve kreativnije načine da privuku pažnju poslodavaca, pa su tako počeli da kreiraju svoje sajtove i video-snimke, pa čak i da zakupljuju oglasni prostor (na primer bilborde) a sa jasnom i glasnom porukom: „Tražim posao“ ili „Zaposlite me“.

    U svetu je to postao već trend, a jedan od onih koji je uspešno oprobao ovu metodu jeste Adam Pacitti. On je prvo pokrenuo kampanju "Employ Adam" tako što je zakupio bilbord, a zatim je na sajtu podelio svoju uspešnu priču.
    Dobio sam oko 60 solidnih ponuda za posao i to preko „Employ Adam“ kampanje. Na kraju sam se odlučio za posao u jednoj kompaniji gde radim kao producent viralnih kampanji,“ piše na njegovom sajtu.

    Adam nije zaboravio svoje fanove, pa  je zakupio još jedan bilbord u kome se svima zahvaljuje na podršci.

    Ovo su najčešće postavljanja pitanja:

    Jedan od onih koji traže posao na ovaj način, i to u Srbiji, je i Miloš Tomić (25) koji je nakon što je pre nekoliko dana napravio sajt milostraziposao.com  postao popularan. Miloš je student generacije FPN-a, a master studije završio je u Danskoj. Za četiri godine je bio radijski novinar i voditelj, nastavnik engleskog, PR kordinator, menadžer događaja, radio je marketinška istraživanja, a bio je i na čelu odeljenja za oglašavanje londonske firme u Beogradu.

    "Nisam izmislio ništa novo, to već postoji u svetu, ali očigledno sam kod nas prvi. Trebalo mi je zaista malo vremena da to uradim. Uopšte nisam planirao da to šerujem po društvenim mrežama, sem na poslovnoj mreži LinkedIn. Ideja je bila da takav CV šaljem i marketinškim agencijama, kad apliciram za posao" – objašnjava Miloš za 24sata. Miloš takođe kaže da kroz ovakav nesvakidašnji CV može da pokaže šta sve zna i ume da radi.

    Miloš Tomić razmišlja da pokrene i blog u kojem bi pisao o tome kako je izgledao njegov put pronalaska zaposlenja. To je sjajna ideja i bio bi podstrek svima koji traže posao. 

    Foto: adampacitti.com/printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE