Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    ZVANIČNO I KONAČNO: Smenjen Bratislav Gašić

    Skupština Srbije jednoglasno je smenila ministra odbrane Bratislava Gašića, za čiju smenu je glasalo svih 195 poslanika, koji su bili prisutni u sali.

    Skoro sedam i po sati trajala je rasprava o smeni ministra odbrane posle uvrede koju je početkom decembra uputio novinarki B92 rekavši da "voli novinarke koje lako kleknu".

    Vanredna sednica je sazvana nakon što je premijer Aleksandar Vučić potpisao smenu Bratislava Gašića koje je uputio Skupštini sa zahtevom da se 5. februara razmatra Gašićevo razrešenje.

    Tako je skoro dva meseca od sporne izjave, brojnih protesta novinara, kao i brojnih ubeđivanja premijera da "Gašić neće više biti ministar", konačno doneta odluka, kojoj je prethodila višečasovna žučna rasprava pozicionih i opozicionih poslanika, kojoj je prisustvovao i u njoj učestvovovao sam premijer Vučić.

    Premijer i članovi vladajuće stranke i koalicionih partnera su, u odbranu ministra odbrane, isticali njegove dobre rezultate dok je vodio svoj resor, sa zaključkom da je "on smenjen zbog pristojnosti, a ne zbog rezultata".

    Reč pristojnost je možda i najčešće pominjana tokom sedmočasovne rasprave, u kojoj je, može se reći, bilo svega osim – pristojnosti.

    Salve uvreda sa obe strane, različito upakovanih, dovele su čak i do napuštanja sednice od strane poslanika SNS zbog, kako su rekli, uvredljivog "tvita" Dragana Šutanovca na račun predsednice parlamenta Maje Gojković.

    Sporni "tvit" Šutanovca, o kome  je glasio: "Vucic o pristojnosti, Maja o postenju, Marjan o kulturi… #realitySkupstina".

    U svakom slučaju, poslanici su se vratili na glasanje i "saga" o Bratislavu Gašiću je, napokon, dobila svoj epilog…

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE