Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Carrefour pobegao Makedoncima i ostavio dugove

    Hipermarket svetskog trgovinskog lanca Carrefour u Skoplju je zatvoren, a makedonskim firmama koje su gu snadbevale ostao je dužan za isporučenu robu.

    Prema informaciji Televizije Telma, dug koji Carrefour mesecima nije isplaćivao možda je dostigao i 10 miliona evra.

    To je bio razlog da Privredna komora Makedonije u ime više od 50 domaćih firmi, kojima hipermarket Carrefour duguje, zatraži od makedonske vlade da se uključi u problem rešavanja tog duga.

    Firme koje imaju potraživanja od CMB Balkans Skoplje, nosioca franšize Carrefour u Makedoniji, održali su pre nekoliko dana sastanak na kojem su odlučile da o tom dugu informišu vladu i zatraže da se u taj slučaj uključi i finansijska policija, Uprava za javne prihode i Ministarsto unutrašnjih poslova.

    Hipemarket Carrefour u Skoplju zatvoren je u četvrtak, a proteklih meseci kupci su mogli da vide skoro prazne rafove sa samo nekoliko proizvoda, a veći deo kasa je bio zatvoren.

    Posle novogodišnjih i božičnih praznika, zaposleni su poslali pismo medijima u kojem navode da im nisu isplaćene plate.

    Carrefour u skopskom Siti molu se prostirao na 4.650 kvadratnih metara i bio je među najvećima u Makedoniji. Počeo je da radi pre tri i po godine i bio je jedan od najposećenijih marketa. Na početku je postao popularan po niskim cenama toalet papira. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE