Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pratite stambeni slučaj predsednika Nikolića

    Piše: Milenko Vasović

    Zašto je Tomislav Nikolić postao beskućnik? Ovo pitanje me kopka već desetak dana, od kada sam saznao da je predsednik Srbije otuđio stan, tačnije polovinu od 194 kvadrata. Reći će neko, pa šta, čovek prodao stan pa kupuje veći, ili manji svejedno, a za resto para može i školovanje da nastavi.

    Ali nije to, dva podatka iz imovinske karte govore da nije bilo prodaje –  predsednik nema više ni stan, a nema ni ušteđevinu.  Ako Nikolić  ne skriva novac pod jastukom ili zakopan negde u Bajčetini to znači da stan nije prodat. Svoju polovinu predsednik je očigledno nekome poklonio. Sinu Radomiru nije,  to se opet iz Radomirove imovinske karte vidi, a nije ni supruzi Dragici, ako ja dobro tumačim predsednikov  naum. Uostalom, nama nije ni važno kome je stan poklonjen nego šta će Nikolići sad bez krova nad glavom.

    Tomislav Nikolić je  pre dvadeset i kusur godina stigao u Beograd sa koferom u rukama, danas je njegova porodica vrlo imućna, a drugog hleba sem od politike nisu jeli. Brinući brigu o državi čovek je brinuo i brigu o svom imetku.

    Ovo napred  je važno znati jer takav čovek sigurno neće u podstanare, a neće ni na grbaču sinovima i snajkama. Pa na čiju će – samo ti se kaže, poštovani čitaoče.

    Bračni par Nikolić imao je stan na Novom Beogradu  procenjen na  oko 400.000 evra, a na Dedinje su se preselili u službenu vilu kada je Tomislav izabran za predsednika. Bezbednosti radi.

    Mali izlet u devedesete. Sećate li se Slobodana Miloševića,  već je bio vlasnik stana na Vračaru pa je kasnije, po povlašćenim uslovima, postao i vlasnik vile u Tolstrojevoj 33. Onda je na početku NATO bombardovanja 1999. godine kući u Tolstojevoj dodao i100 kvadrata kuće u Užičkoj 34 – nezakonito naravno.  Bezmalo 15 godina je trebalo državi Srbiji da sudskim putem povrati tih 100 kvadrata.  Ona u Tolstojevoj Miloševićima je ostala.

    Kakve to veze ima sa Tomislavom Nikolićem. Pa, direktno nema, ali i Nikolić je devedesetih kupovao zanat i ko zna šta se sve uklopilo u njegov vrednosni sistem. 

    Osećaj mi govori da Nikolić nema nameru da se pomera sa Dedinja i da će ostati u državnoj  vili  na koju sad, kao “beskućnik”, naravno,  “polaže pravo”. Strpite se, brzo će se sve odigrati, mandat mu ističe  u maju sledeće godine.

    Neki zadrti legalista će rećí da to nije po zakonu.  Nije, pa šta, ovde zakoni i služe za to da se izigravaju. Mislim da Nikolić ima i pregovarački kapacitet da to istrguje, bez obzira na rezultate izbora.  Opozicija će mu dati vilu ako pomogne u obaranju Vučića, a i Vučić će mu je dati ako pristine  da se do kraja mandata drži po strani.

    Jesam li prekombinovao? Sumnjam, jer smisao ovog teksta nije proricanje nego odvraćanje.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE