Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zašto su neka mesta zabranila selfi?

    Veliki trend današnjice su selfi fotografije i selfi štapovi pomoću kojih možemo napraviti što bolje fotografije – sebe. Na taj način zapostavljamo i društvo i mesto koje smo došli da posetimo, a zato neke destinacije zabranjuju ovaj vid fotografisanja.

    Iran: Nema forografija sa fanovima

    Kada vidite svoju omiljenu poznatu ličnost, retko vas šta može zaustaviti da ne pojurite i uslikate se pored nje. Ipak, fanovi iranskog fudbalskog tima treba da povedu računa. Ali Akbar Mohamedzade, šef komiteta za moral iranske Fudbalske federacije, izdao je naredbu da zabranjuje igračima, trenerima i drugim članovima tima da poziraju obožavateljima. Ili tačnije rečeno obožavateljkama. Ovo je konzervativna zemlja, stoga se moraju poštovati kodeksi i biti na oprezu sa ženama koje čije oblačenje ne zadovoljavaju stroge kodekse islamske odeće. Takođe, svaka od njih bi uz pomoć slika mogla da tuži igrače zbog uznemiravanja.

    Južna Koreja: Zabrana selfi štapa

    Južnokorejske vlasti su zabranile upotrebu određenih ’selfie-stick-ova’ navodeći da bluetooth signal nelicenciranih štapova, odnosno kopija manjih proizvođača, ometa signal i prouzrokuje kvarove drugih uređaja, kao što su mobilni telefoni. Uvoz ili prodaja neovlašćenih brendova mogu se završiti kaznom od 30.000 dolara ili tri godine zatvora, objavio je Fox.

     London: Zabrana selfi štapa u objektima

    Ništa vam ne može uništiti koncert ili događaj kao neko ko se konstantno fotografiše iznad vas i ometa vam vidno polje. Određeni objekti kao što su O2 Arena ili Brixton Akademija počeli su da zabranjuju ljudima upotrebu selfi štapa tokom događaja kako ne bi blokirali pogled na binu ljudima koji su došli da uživaju u performansu.

    Saudijska Arabija: Nema selfija u Meki

    Mladi muslimani su delili svoje hodočašće u Meku sa hiljadama folovera širom sveta. Dok to neki vide kao širenje vere, hodže su izdale upozorenje protiv uslikavanja selfija. Verski lideri navode da je konstantno šklocanje uznemiravanje i skretanje pažnje sa molitve i rituala.

    Pamplona, Španija: Ne rizikujte da vas pregaze

    Pojedini ljudi su očigledno u stanju da se fotografišu pa i po cenu smrti, samo da bi dobili dobru sliku. Zato su zvaničnici ovog mesta zabranili fotografisanje selfija tokom godišnjeg Festivala vođenja bikova. Naročito za trkače koji u njemu učestvuju jer se bikovi mogu početi da jure za njima u uskim, krivudavim ulicama. Prošle godine je naplaćena kazna od 4.100 dolara trkaču koji je slikao dok je trčao od životinje.

    Garup, Francuska: Zona bez fotografisanja

    Jedna plaža u južnoj Francuskoj je napravila proglas kojim zabranjuje slikanje slika kojima ćete da ’trujete’ svoje prijatelje morskim pejzažima. Plaža navodno ima i ’holiday spam’ policiju.

     Njujork: Nema selfija sa životinjama

    Ova država se zalaže za zabranu selfija sa lavom, tigrom i drugim velikim mačkama. Ova zabrana je doneta u cilju zaštite divljih životinja u čijoj blizini se objavljuje sve više slika na društvenim mrežama. Neki se zalažu da se ovo uvede i za primate nakon što je majmun iščipao ženi deo kose i oteo telefon dok je ona pokušavala da napravi selfi sa njim.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE