Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kakvi su planovi Miodraga Kostića za Sloveniju?

    Vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić koji je nedavno preuzeo 14 odsto Gorenjske banke tvrdi da ga ne zanima preuzimanje Deželne banke Slovenije.

    „Ne kupujem banku DBS. Zanima me povećanje udela u Gorenjskoj banci. Bude li cena primerena, dobićemo odobrenja Banke Slovenije i ostalih regulatora. MK Grupa ima u vlasništvu AIK banku koja je peta najveća banka u Srbiji te troškovno najefikasnija banka na srpskom tržištu. Uveren sam da AIK banka može biti konsolidator na regionalnom nivou, a da bismo to ostvarili moramo preći granice Srbije. Ne govorim tu samo o Sloveniji već i o Crnoj Gori i Hrvatskoj. Ako pogledate razvoj MK Grupe u poslednjih tridesetak godina, gotovo ništa nismo prodali, rastemo organski, nismo prezaduženi, a sva društva dobro rade i osiguravaju egzistenciju za oko 5.000 zaposlenih“, rekao je Kostić za ljubljanski Dnevnik, a prenosi Seebiz.

    Kostić je demantovao spekulacije prema kojima je on samo "slamnati" kupac za američki Apollo kojio bi nakon preuzimanja NKBM-a i slovenačke podružnice Raiffeisena, želeo postati najjači bankarski igrač u Sloveniji.

    „Slamnati kupac nikad nisam bio i nikada neću biti. To su tako bizarne spekulacije koje ne bih detaljnije komantarisao“, zaključuje Kostić. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE