Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mali: U Beogradu nema viška zaposlenih

    Broj zaposlenih u sistemu lokalne samouprave grada Beograda u prošloj godini iznosio je 32.385 i nema viška zaposlenih, rečeno je danas na sednici Skupštine grada Beograda.

    Skupština grada Beograda usvojila je danas Odluku o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave grada Beograda za 2015. godinu.

    "Mi nemamo viška zaposlenih. Mi nemamo viška za otpuštanje", rekao je danas novinarima gradonačelnik grada Beograda Siniša Mali.

    On je rekao da je Odlukom definisan maksimalni broj zaposlenih i da je to rezultat napora u racionalizaciji na kojoj se radi dve godine.

    Mali je kazao da se taj broj zaposlenih odnosi i na ustanove kulture, javna komunalna preduzeća, gradske opštine, zdravstvene ustanove i vrtiće.

    "Mi smo se već dve godine bavili socijalnim programima u javnim komunalnim preduzećima i smanjenjem broja viška zaposlenih", dodao je on.

    U sistemu lokalne samouprave grada Beograda, koji čine službe grada, gradskih opština, javna preduzeća, privredna društva i druge organizacije čiji je osnivač Grad, odnosno opštine, ukupno ima 32.385 zaposlenih.

    Kako je navedeno u odluci, u predškolskim ustanovama ukupno je zaposleno 7.126 ljudi, dok u ustanovama kulture ukupno ima 1.183 zaposlenih.

    Kada je reč o broju zaposlenih za 2015. godinu u ustanovama socijalne zaštite, u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine radila je 351 osoba, u Gerontološkom centru Beograd 1.209, u Centru za socijalni rad grada Beograda 557, a u Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Beograd 380 zaposlenih.

    U opštinskim upravama, najviše zaposlenih ima opština Lazarevac, u kojoj radi 1.077 ljudi, dok najmanje zaposlenih ima opština Savski venac, njih 131.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE