Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Koliko je Delta zaradila na prodaji šoping molova?

    Jučerašnja glavna vest dana da je Delta Holding prodao svoje tržne centre u Beogradu i Podgorici danas je na svim naslovnim stranama domaćih medija.

    Kako je već javljeno, oni su prodati južnoafričkom investicionom fondu "Hyprop Investments" za 202,8 miliona evra.

    Koliko je i da li je na ovom poslu zaradila Delta? Na prvi pogled izgleda da jeste.

    U 85.000 kvadrata u Delta City na Novom Beogradu uloženo je ukupno 74 miliona evra. Centar je otvoren 2007.godine, a u njemu je posao našlo 1.500 ljudi. Prodajna cena je bila 127.750.000 evra.

    Podgorički centar, koji se prostire na 48.000 kvadrata, koštao je 60 miliona evra, a prodat za 75 miliona.

    Osam godina kasnije, za njih su dobili ukupno 68,75 miliona evra više. Kada se od ovog iznosa odbiju krediti, ispada da je čista zarada 38,1 milion evra, pišu Novosti.

    Delta će u Srbiji platiti poreze po osnovu prodaje tržnih centara

    Kompanija Delta holding danas je saopštila da će u Srbiji platiti porez po osnovu prodaje tržnih centara Delta siti u Beogradu i Podgorici.

    Ti objekti su prodati južnoafričkom investicionom fondu Hyprop, po ukupnoj ceni od 202,8 miliona evra.

    "Prodajom šoping-molova Delta je još jednom pokazala sposobnost da stvori i razvije vredne biznise, što predstavlja misiju naše kompanije. Sa ovom poslednjom transakcijom prihodi od prodaje kompanija dostigli su iznos od 1,8 milijardi evra", navodi se u saopštenju Delte.Najavljeno je da Delta novac od prodaje tržnih centara investirati u dalji razvoj poslova u oblasti nekretnina, agraru i distribuciji.

    Kako je saopšteno, u najveće najavljene projekte: šoping-mol Delta planet, hotel Interkontinental i novu poslovnu zgradu u Beogradu, Delta je spremna da, odmah nakon dobijanja građevinskih dozvola, uloži 250 miliona evra "i time pruži novi podsticaj privredi Srbije".

    Delta je podsetila da je u poslednjih deset godina u budžet Srbije po osnovu poreza i doprinosa uplatila dve milijarde evra.

    Foto: Delta City

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE