Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Posle Miškovića, i Todorić prodaje tržne centre Afrikancima

    Kompanija Konzum, koja je deo koncerna Agrokor Ivice Todorića, pregovara sa južnoafričkim fondom Tower Property Fund Limitedom o prodaji tržnih centara. Juče je objavljeno da je Delta Holding šoping molove takođe prodao jednom južnoafričkom investicionom fondu.

    Reč je o prodaji trgovačkog centra Sub Dubrovnik, u Župi Dubrovačkoj, za 28,7 miliona evra bez PDV-a, prenosi hrvatski Poslovni dnevnik.

    Tower Property je na svom veb sajtu objavio da je sporazum o kupovini tržnih centara (Gračani Meridijan, dva Super konzuma i Sub Dubrovnika) na četiri lokacije – od kojih su dve u Zagrebu, i po jedna u Velikoj Gorici i Župi Dubrovačkoj, za 66,4 milijuna evra u završnoj fazi, navodi se u tekstu.

    Akvizicija će biti zaključena u aprilu, a Konzum odmah potpisuje zakup istih na 12 godina. Zatim će, kako najavljuju iz Tower-a, u Hrvatskoj registrovati podružnicu kao evropsku "ofšor" platformu za nova ulaganja, prenosi Poslovni.

    Portal dodaje da i Dubrovački vjesnik piše da Agrokor privodi kraju pregovore o prodaji župske nekretnine južnoafričkom fondu za 28,7 miliona evra bez PDV-a.

    "To je ukupna cena koju ovaj južnoafrički fond namerava da za kompaniju Sub Dubrovnik, koja je gradila SUB City, umanjen za dugove ove dubrovačke firme. Todorićeve kompanije ostaju u ovom prostoru i kao zakupci i upravnici prostora i to, ako se finalizuje ova kupoprodaja, za još 12 godina".

    Ove su informacije Dubrovačkom vesniku delom potvrdili i iz Agrokora, iz čije je Službe za odnose s javnošću stigao odgovor: "Konzum je u toku finalnih pregovora oko 'sale and lease back' saradnje s Tower Property Fund Limitedom za navedene nekretnine".

    Dok se posao ne realizuje, a to se navodno očekuje tokom aprila, novih informacija o tome očigledno neće biti, piše Poslovni dnevnik.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE