Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović: Srbija u Top 30 na Doing Business listi

    Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da je "cilj i zadatak" vlade da Srbija bude među prvih 30 zemalja na Doing Business listi Svetske banke o uslovima poslovanja.

    Na sednici Zajedničke radne grupe sa zadatkom da definiše konkretne mere za unapređenje pozicije Srbije na toj listi, Zorana Mihajlović je kazala da je u prethodnih godinu dana urađen važan posao "što dokazuje i skok Srbije za 32 mesta na Doing Business listi". (realan skok je bio devet mesta – BIZLife)

    "Ali, to nije dovoljno i zadatak svih nas je da učinimo da u narednom izveštaju Srbija bude u prvih 30 zemalja", rekla je ona, a prenosi Vlada Srbije.

    Na sednici Zajedničke grupe dogovoren je plan aktivnosti radi efikasnog sprovođenja programa iz Akcionog plana, kao i proširenje ovlašćenja, pa će se u narednom periodu grupa baviti i konkretnim merama za unapređenje Srbije u izveštaju o globalnoj konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma.

    "Formiraćemo implementacioni tim koji će imati zadatak da definiše precizne mere potrebne za unapređenje položaja Srbije i u ovom izveštaju", navela je Zorana Mihajlović.

    Ona je ocenila da je važno da se sva ministarstva uključe i doprinesu ostvarivanju tog cilja i podsetila na uspeh koji je postignut u oblasti izdavanja građevinskih dozvola.

    "Uvođenje elektronskih građevinskih dozvola značajno će unaprediti privredni ambijent Srbije, kao i njenu poziciju na listi Svetske banke za uslove poslovanja", izjavila je Zorana Mihajlović.

    Na sednici Zajedničke grupe predstavljeni su novi članovi ministar privrede i zamenik predsednika grupe Željko Sertić i bivši ministar unutrašnjih poslova i javne administracije u Vladi Slovenije i član Delivery unit-a Gregor Virant.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE