Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi kruzer iz brodogradilišta u Zasavici

    Iz brodogradilišta Vahali kod Sremske Mitrovice "kršten" je i pušten u Savu novi rečni putnički kruzer, vredan 20 miliona evra.

    Brod "MPS Thomas Hardy", u vlasništvu švajcarske kompanije "Scylla AG", dugačak je 135 metara, širok 11,45 metara, a težak 1.100 tona. Ovaj putnički kruzer može da primi 172 putnika u 76 kabina i 10 apartmana.

    "Krštenju" kruzera prisustvovao je premijer Aleksandar Vučić, ističući tom prilikom da "smo posle propasti mnogih preduzeća uspeli da se vratimo na pravi put i pokažemo da možemo da pravimo neke od najlepših brodova u Evropi" .

    Vlada Srbije je spremna da subvencijama pomogne investitorima koji otvaraju nova radna mesta, istakao je premijer i izrazio nadu da će holandska kompanija Vahali nastaviti da zapošljava ljude u Srbiji.

    Kompanija Vahali je 2005. godine potpisala ugovor o saradnji sa vlasnikom beogradskog brodogradilišta, kad je Vahali počeo njegovu veliku obnovu i opremio ga najsavremenijom mehanizacijom i alatima u vrednosti od 2,5 miliona evra.

    Brodogradilište Vahali u Zasavici kod Sremske Mitrovice osnovano je 2013. godine i predstavlja najveće i najvažnije brodogradilište te kompanije u regionu.

    Foto: FB

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE