Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    SOROS DEDA VANGA: Bankrot Rusije 2017.

    Nakon sumornih predviđanja o „ekonomskoj sudbini sveta“, i ratu sa medijima u Kini, milijarder George Soros, rešio je da još malo plaši svet.

    Njegova nova tema je Rusija, i predsednik Vladimir Putin, kome ovaj milijarder predviša bankrot.

    Putinovom režimu preti bankrot 2017. godine, kada na naplatu stiže znatan deo stranih dugova, upozorava Soros.

    Po njegovoj proceni popularnost aktuelnog ruskog predsednika Vladimira Putina utemeljena je na "ugovoru s javnosti", prema kojem aktuelni šef države mora osigurati finansijsku stabilnost i permanentni (makar i spori) rast životnog standarda, prenosi RBTH.

    Zbog zapadnih sankcija udruženih s padom cena nafte ruske vlasti neće moći održati obećanja, pa američki investitor predviđa da će spomenuti i još neki drugi događaji negativno uticati na životni standard i stav birača uoči jesenskih parlamentarnih izbora.

    Soros veruje da bi kolaps Evropske unije mogao pomoći Putinu da se održi na vlasti, jer bi raspad EU za Rusiju značio delimično oslobađanje od sankcija. Za Putina bi isto, kako ističe, ekonomski bila korisna podela Evrope, a iskoristio bi i antievropske stranke koje brižljivo podržava.

    Soros takođe smatra da povećani priliv migranata može uništiti EU, koja se trenutno mora nositi s pet ili šest kriza istovremeno, a Putin kao "genijalni taktičar" nije mogao, a da ne iskoristi mogućnost da ubrza raspad EU.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE