Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Slavni glumac tuži tviteraša i traži 10 miliona dolara

    Američki sud doneo je odluku koja bi mogla promeniti način na koji doživljavamo komunikaciju na Internetu, dozvolivši slavnom glumcu da tuži tviteraša koji ga je uvredio na toj društvenoj mreži.

    Uz ogromne prednosti koje vuče sa sobom, Internet je istovremeno i podloga raznim trolovima i hejterima koji nekažnjeno vređaju koga god žele – barem dosad.

    Sud u Sjedinjenim Američkim Državama doneo je odluku koja bi mogla da promeni način komunikacije na Internetu. Naime, glumac James Woods dobio je dozvolu da tuži korisnika na Twitteru koji ga je nazvao "kokainskim zavisnikom".

    Korisnik se kre pod pseudonimom Abe List, a njegov identitet nije jedino što slavni glumac želi. Woods će ga tužiti za odštetu od čak 10 miliona dolara.

    Do sporne uvrede došlo je nakon što je Woods u negativnom kontekstu komentarisao inicijativu "Planned Parenthood", a Abeu Listu se to nije svidelo. Sada bi se ta impulsivna reakcija mogla pokazati neverovatno skupom.

    Woods je i komentarisao slučaj upozorenjem za sve korisnike Twittera: "Vrlo je okrutno kada vam neka anonimna kukavica ukalja reputaciju. Pazite se, korisnici Twittera: niste iznad zakona."

    Foto: printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE