Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) MODNI KOUČING: Jedna haljina na pet načina

    Piše: Aleksandra Velimirović Janakievski, osnivač i direktor modnog brenda Belgrade Workshop i discipline Modni koučing

    Ponekad se čini da su nam mogućnosti izbora ograničene zbog nedostatka finansijskih sredstava, vremena ili željene kilaže. Sigurno je svako od nas naveo bar jedan od ovih faktora kao razlog zašto ne može da izgleda i bude obučen onako kako bi želeo. Medjutim, da li je baš tako? Zapravo, sve što  je potrebno  jeste da uključite maštu i izvežbate svoje oko. Sigurno se pitate kako.

    Verovatno vam se dogodilo da u prodavnicama odeće i ne primetite neke stvari koje vise na štenderima sve dok ih ne vidite na nekome.  Ili da vam se nešto silno dopadne na fotografiji  ali se razočarate prilikom probe. To je zbog toga što način na koji je neki odevni predmet izložen na lutki  ili prikazan u editorijalu modnog časopisa nije i jedini. Ono što vidite samo je jedna od ponudjenih varijanti,  uvek ih je  mnogo više.

    Svaki komad garderobe osim očiglednih ima i skrivene mogućnosti – vaše je da ih prepoznate. I iskoristite!  To je  umeće odevanja.

    SVI ZA JEDNU JEDNA ZA SVE

    Često imate utisak da za svaku priliku morate imati posebnu garderobu, bilo da je reč o poslu ili privatnom životu, formalnim ili neobaveznim dogadjajima.  Možda mislite da je nemoguće  istu haljinu nositi na posao, razgovor sa novim poslovnim partnerom, izlazak sa drugaricama, koktel i venčanje ili krštenje?

    Srećom, istina je potpuno drugačija! Ako kombinujete na primer, neku haljinu sa različitom obućom i gornjim delovima u koje spadaju blejzeri, kardigani, jakne, ogrtači itd svaki put dobijate potpuno novo izdanje. Takodje obratite pažnju na snagu detalja; nakit, tašne, velike ili male kao i čarape daju završnu notu vašem izgledu. Naravno, važnost frizure i šminke se podrazumevaju.

    Sledećih pet kolaža primer su kako da jednu haljinu, koja sama po sebi može biti  elegantna, opuštena ili čak vrlo svečana iznesemo na različite načine, shodno okolnostima.

    #1
    Prvi kolaž pokazuje kako možemo da se sredimo za jedan uobičajeni dan na poslu; sako boje peska dovoljno je neutralan za svaki dan, ceo izgled objedinjuje formalno i opušteno u dobroj srazmeri.

    #2
    Kombinacija sa strogim cnim sakoom i propratnim detaljima pogodna je za važan poslovni sastanak, susret sa novim poslovnim partnerom ili neku drugu priliku gde želimo da ostavimo utisak ozbiljnosti, profesionalnosti i stabilnosti.

    #3
    Popodnevni odlazak u šoping ili kafu sa drugaricama iziskuje jednu opuštenu  ali i veoma stajliš varijantu koju će zaokružiti mantilić u jakoj boji i ravne cipele.

    #4
    Ako se u vašem dnevnom rasporedu nalaze odlazak na koktel, poluneformalni poslovni sastanak na otvorenom ili otvaranje izložbe možete se opredeliti za opciju sa kraćom jaknicom i propratnim asesoarima.

    #5
    Kolaž u kom je izgled upotpunjen ešarpom i jačim nakitom odnosi se na svečane prilike, venčanja, poslovne večere ili krštenja.

    Dakle, oko jednog ozbiljnijeg komada garderobe možemo isplesti ne pet već mnogo više priča i svaki dan uživati u potpuno novom izdanju!

    Ukoliko su vam neophodne modne konsultacije, više informacija možete saznati OVDE ili na Facebook stranici Modni koučing

    Foto: Belgrade Workshop

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE