Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kinezi grade fabriku, posao putem dualnog obrazovanja

    Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio da će sredinom marta u Bariču početi izgradnja fabrike kineske kompanije Mei Ta, koja se bavi proizvodnjom auto delova i motora, u kojoj će biti zaposleno 1.400 radnika.

    "Projekat vredi 60 miliona evra i zaposliće 1.400 radnika iz Obrenovca i Beograda. To je jasna potvrda da je Srbija na dobrom putu da privuče strane investitore. Fabrika, koja će biti smeštena u Bariču, biće izgrađena 2017. godine", naveo je Mali u Obrenovcu.

    Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, Mali je rekao da je teren na kome će fabrika početi da se gradi sada potpuno čist i spreman za gradnju, kao i da je odneto više od 1.000 tona najopasnijeg otpada.

    "Veliko mi je zadovoljstvo i što mogu da kažem da je raspisan konkurs za radna mesta u ovoj fabrici. Ona će zaposliti ukupno 1.400 ljudi, od čega će 770 njih biti zaposleno u prvoj, a oko 600 u drugoj fazi", naveo je Mali.

    On je dodao da će ovo biti izgradnja prve velike fabrike u Beogradu posle 2003. godine i iz koje će 100 odsto proizvoda ići u izvoz.

    "Takođe, opština Obrenovac je potpisala ugovor sa Tehničkom školom na osnovu koga će učenici završnih godina te škole popodne ići na praksu u novu fabriku, za šta će mesečno dobijati novčana sredstva (100 evra) od opštine."

    To znači da će se u ovoj opštini primenjivati princip dualnog obrazovanja, koje se uveliko primenjuje u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji. Najbolji od praktikanata će posle svog školovanja dobiti i zaposlenje u ovoj fabrici, rekao je on.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE