Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Consumer Reports: Pobednik Audi i poraz Fiata

    Consumer Reports je objavio listu najboljih i najgorih automobila i auto-brendova na tržištu, na osnovu performansi i pouzdanosti vozila, ali i utiscima samih vlasnika, odnosno vozača.

    U ovom izboru od presudne važnosti su, osim performansi samog vozila, i njegova pouzdanost, kao i zadovoljstvo vlasnika. Svoj komentar dalo je više od 230.000 korisnika stranice, dok je uzeta u obzir i pouzdanost vozila na temelju prijavljenih kvarova od čak 740.000 korisnika, prenosi Index.

    U najnižoj klasi pobednici su Honda Fit (Jazz) za gradski mini, Subaru Impreza je prvi izbor u konkurenciji kompaktnih automobila, dok je Toyota Camry najbolja limuzina srednje klase. Chevrolet Impala je najbolji veliki automobil.

    Kod terenaca je Subaru Forester najbolji mali SUV, dok je Lexus RX broj 1 u konkurenciji luksuznih SUV modela. Prvo mesto u konkurenciji modela srednje veličine osvojila je Kia Sorento. Ford F-150 je i dalje najbolji pick-up model.

    Najbolji jeftini sportski automobil do 40.000 dolara je Mazda MX-5, a na suprotnoj strani je Toyota Sienna kao najbolji monovolumen.

    Gledano po markama apsolutni pobednik je Audi. Slede ga Subaru i Lexus, koji odlične ocene imaju za sve modele. Društvu najboljih pridružili su se Porsche na 4. mestu i BMW na 5.poziciji.

    Lexus se pokazao najpouzdanijim, dok je BMW najbolje prošao u testovima vožnje. Ako se pitate gde je Mercedes – posrnuo do 14. mesta.

    Fiat Crysler među najgorima

    Zanimljivo je pogledati i koje se kompanije proteklih godinu dana nisu proslavile. Na 5. mestu je Chrysler kao deo FCA grupacije. Najlošija strana im je ispodprosečna pouzdanost, a potom i činjenica da niti jedan njihov model nije stigao blizu vrha liste.

    Još gore je prošao Land Rover, koji ima iste probleme, a i jedini je isključivo evropski proizvođač na neslavnoj listi. Na 3. mestu je Mitsubishi i to uprkos natprosečne pouzdanosti.

    Drugo i prvo mesto najgorih brandova osvaja Fiat Crysler grupacija, odnosno Jeep i Fiat.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE