Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    MODNI KOUČING: Štras u pravi čas

    Piše: Aleksandra Velimirović Janakievski, osnivač i direktor modnog brenda Belgrade Workshop i discipline Modni koučing

    Umeće uspešnog odevanja podrazumeva pre svega osećaj za  vreme i mesto isto koliko i sposobnost dopadljivog kombinovanja različitih delova odeće.

    Tokom dana, svoje vreme provodimo u kući, na poslu, sportskim aktivnostima, druženju, odlazimo na javna mesta itd. Svaka od ovih prilika podrazumeva i prikladnu vrstu odevanja; na izlet nećete krenuti u štiklama niti ćete nositi trenerku na poslovni sastanak. Takođe, nećete obući isflekanu niti pocepanu odeću čak ni po kući jer to jednostavno govori o odnosu koji gajite prema sebi.

    Stvar je socijalne inteligencije da uskladimo svoju odeću sa prilikom za koju je biramo.

    Nedavno sam prisustvovala vikend seminaru koji je počinjao u jutarnjim časovima. Organizatorka, mlada i privlačna žena, dočekala nas je u 9 časova izjutra odevena u haljinu dužine znatno iznad kolena sa krupnim komadima štrasa. Haljina je nesumnjivo bila lepa i dobro je stajala svojoj vlasnici ali povod  nije bio odgovarajući.
    Često smo u prilici da se zapitamo kako  očigledno uspešne i inteligentne osobe mogu napraviti previde ove vrste.
    Svakako da dobar deo krivice snose mediji i nivo kulture u društvu. TV i novine uglavnom objavljuju prikaze domaćih i stranih zvezda u određenim, svečanim prilikama ili  scenskim kostimima što ne znači da glumice i pevačice  idu u opštinu, na poslovni sastanak ili kod lekara u istoj odeći u kojoj ih vidjamo u novinama.  Mada se gotovo na svakom koraku mogu naći modni saveti i preporuke ipak u vizuelnom smislu preovladavaju suprotni primeri.

    KAKO DA SE SNAĐEMO?

    Bez obzira što deluje da se akcenat stavlja na neobavezno-estradni izgled  tržište ipak nudi prikladnu garderobu domaćih i stranih proizvođača . Bilo da su dame deo većeg poslovnog sistema ili se bave sopstvenim biznisom, držeći se načela “manje je više” mogu da ispolje sve delove svoje ličnosti u okvirima dobrog stila.

    Dnevna varijanta treba da bude privlačna ali bez preteranih ukrasa. Ženstvena i čista linija uz lepe detalje kao što su sat, komad nakita ili tašna i obuća govore o ženi koja je sigurna u sebe i opuštena.

    Štras, lamirane materijale, upadljiv nakit, odeću koja više ističe liniju tela bolje je ostaviti za kasne popodnevne i večernje događaje; koktele, poslovne večere, odlaske u pozorište, koncert ili operu.

    Uvek je dobro da procenimo kakvu poruku šaljemo izborom odeće i da li je to ono što želimo da kažemo o sebi. Naročito u poslovnom odevanju gde je možda najvecć izazov uskladiti profesionalno i vizuelno izdanje.

    Ukoliko su vam neophodne modne konsultacije, više informacija možete saznati OVDE ili na Facebook stranici Modni koučing

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE