Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    6 trenutno najprofatibnilnijih oblasti da započnete biznis

    Stručnjaci koji prate rast u poslovnoj industriji pomažu vam da pronađete najprofitabilnije oblasti koje se velikom brzinom proširuju. Sajt Inc.com pitao je istraživačku firmu IBISWorld koje industrije trenutno najbrže rastu i imaju profite.

    Evo liste:

    Servisi i/ili aplikacije koje obezbeđuju informacije o gužvama u realnom vremenu
    Ova industrija ima prosečan profit od 18%. Korisnicima je potreban dobar mobilni telefon i internet konekcija i može da proveri podatke o gužvi, bilo kada bilo gde. Oni koji ulaze na tržište možda će pružiti usluge i u manjim gradovima i ubaciće više detaljnijih podataka. Ovakvi podaci pogotovo su bitni kada idete na neki duži put (autoput, magistrala) ili kada ste u dilemi koji put izabrati.

    Grickalice (prehrambena industrija)
    Profit u ovoj industriji je oko 15%. Dokle god raspoloživi dohodak ostane jak, kaže IBISWorld, postoji prostora za nove biznise koji bi prodavali kvalitetne grickalice i nove proizvode koji su sastavljeni od manje tradicionalnih sastojaka.

    Internet izdavaštvo i emitovanje
    IBISWorld je istraživao i pronašao da je u ovoj industriji profit oko 24 procenata. Pored reklama i sadržaja za pretplatnike, ovi poslovni modeli obuhvataju i licenciranje intelektualne svojine i prodaju korisničkih informacija trećim licima.

    Servis o finansijskim podacima i tržištu
    Pružanje podataka o tržištu finansijskim firmama, trgovcima i investitorima daje profit od oko 21 odsto, kaže IBISWorld. Najveći deo industrije specijalizuje trgovanje podacima u realnom vremenu, ali postoje mogućnosti i za analitiku, istraživanje i referentne podatke.

    Servisi za telemedicinu

    Software za HR i plaćanje
    Ova industrija uključuje softver koji se koristi u svemu od regrutovanja novih zaposlenih do učenja menadžmenta. Uspešne kompanije imaju maržu od 29%, a postoji tendencija da se industrija premesti u softver-kao-servis model.

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE