Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić na Kopaonik biznis forumu: Mi smo šampioni u kukanju

    Otvarajući 23. Kopaonik biznis forum premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se malom broju ljudi, koji su podržali teške reforme, i poručio da nam je potrebno da ujedinimo znanje i pristup i da samo poštenijim odnosom možemo da nastavimo putem reformi i ozdravljenja privrede.

    „Zahvalio bih se Savezu ekonomista i njegovom predsedniku Aleksandru Vlahoviću, koji su, ne računajući na bilo kakav lični ili politički interes,  podržali mere Vlade Srbije, koje su bile teške, nepopularne, ali su omogućile fiskalnu konsolidaciju,“ rekao je Vučić.

    Put lakih rešenja vodio bi Srbiju u ambis i zato nikakav kompromis po pitanju politike idemo li u budućnost ili se vraćamo u prošlost neću i ne pada mi na pamet da pravim, poručio je premijer i dodao je Srbija „šampion u kukanju“.

    "Nema kompromisa, Srbija mora da ide u budućnost, da čuva prijateljstva, ali je jasan put i tip društva kojem želimo da pripadamo, tu razgovora i kompromisa nema", poručio je premijer na Kopaonik biznis forumu.

    Govoreći o aktuelnom problemu poplava u Srbiji je rekao da će vlada doneti više uredbi i podzakonskih akata kojima će biti regulisana pomoć i podrška građanima u 14 poplavljenih opština.

    Takođe, premijer se osvrnuo na prodaju Telekoma Srbije i rekao da „nije siguran da li je bila dobra odluka Vlade Srbije da se ne proda Telekom, ali da sada treba razmotriti način na koji da se privuku manjinski partneri za tu kompaniju.“

    "Ja danas, da budem iskren, nisam siguran da smo kao vlada doneli najbolju odluku da ne prodamo Telekom. Možda je u toj odluci 50-50. Možda je politički pritisak, pritisak celokupne javnosti doprineo da napravimo da bude 51-49 da ne prodamo Telekom. Ovo vam po prvi put na ovakav način govorim", rekao je Vučić na početku Biznis foruma na Kopaoniku.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE