Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bivši radnici Fijata: Otpremnine na dugove, a posle…

    30Radnici koji su dobrovoljno otišli iz kragujevačkog Fijata planiraju da od otpremnina, pre svega, prebiju dugove. Samo retki će se upustiti u privatni biznis.

    Zbog gašenja jedne smene, za odlazak iz firme opredelilo se 700 od ukupno 3.200 radnika, koji su u zavisnosti od broja godina provedenih u fabrici dobili između 4.800 i 14.000 evra.

    Ipak, red ispred jedne od banaka gde su se na račun delile otpremnine još jedan je dokaz da nije sreća u novcu.

    „Otišao sam bukvalno pod pretnjom pošto su me u poslednjih godinu dana šefovi premeštali sa jednog na drugo mesto, terali čak i da ribam podove. Nekoliko puta sam ih prijavio za mobing.“

    Od 615.000 dinara koliko sam dobio, kada vratim banci kredit i sve dugove, ostaće mi 150.000 dinara. Šta mogu sa tim da radim osim da preživljavam dok ne nađem drugi posao, kaže za Blic Goran Petrović, koji je u fabrici radio na izradi karoserije.

    „Dobio sam oko 5.000 evra, ali imam troje dece i nezaposlenu ženu. S tim parama ćemo živeti dok ne nađem drugi posao.“ Ne razmišljam da otvaram svoju firmu jer nemam s čim, kaže Ivan Tanasković, koji je u Fijatu bio zadužen za šasije automobila.

    „Deo novca ću iskoristiti da se razdužim, a i da smanjim napola ratu za kredit.“ Od para što mi ostanu pokrenuću neki sitniji privatni biznis, otkriva planove Gordana Vasiljević, čiji suprug i sin ne rade.

    Izvor: Blic

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE