Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Bolest goveda pod kontrolom, ali je i dalje kritično“

    Savetnik predsednika Vlade Srbije Dragan Glamočić izjavio je danas da je bolest „kvrgave kože“ goveda u Srbiji pod kontrolom, ali da je situacija i dalje kritična, kao i da je do sad uništeno oko 465 grla stoke.

    On je novinarima u Privrednoj komori Srbije, gde je održana zajednička sednica grupacija i nadležnih institucija povodom aktuelnih dešavanja u govedarstvu rekao da trenutno ima oko 70 sumnjivih grla, a da se bolest pojavila u 12 opština, odnosno četiri okruga.

    „Bolest je pod kontrolom, nije probila dalje na teritoriju Srbije, što je dobra vest“, rekao je Glamočić i dodao da su ekipe na terenu i da se vakcinišu i zaražena i ugrožena područja, kao i velike farme kao što je PKB.

    On je rekao i da je se danas otvara novi tender za nabavku 600.000 doza vakcine i da se u naredih 10 do 15 dana očekuje nova isporuka.

    Glamočić je poručio da „ne smemo spavati“ i da je i dalje kritično, naročito dok ne bude završena vakcinacija cele teritorije, jer stvaranje imuniteta i nakon vakcinacije traje 10 do 15 dana.

    Izvor: Beta

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE