Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Čadež: Er Srbija doneće 28.000 radnih mesta

    Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da direktnim letom do Njujorka srpska prestonica polako postaje čvorište aviosaobraćaja.

    „Srbija je jedina od jedanaest zemalja u regionu koja ima direktan let za Njujork. Ne možemo da se ne setimo osamdesetih godina kada je Beograd bio centar Evrope, kada je pitanju aviosaobraćaj“, naglasio je Čadež.

    On je dodao da je Institut Oksford ekonomiks (Oxford Economics) radio studiju koja kaže da će do 2020. godine samo kompanija Er Srbija doprineti sektoru turizma sa 28.000 radnih mesta i sa pola milijarde dolara u novcu godišnje.

    „Beograd direktnom linijom sa Njujorkom postaje potencijalni privredni centar celog regiona, a to znači veće investicije, lakši privredni kontakti“, kaže on i dodaje da nije Frankfurt postao slučajno poslovni centar sveta, već je prvo postao saobraćajno čvorište tog dela Evrope.

    Linija će, dodaje on, doprineti privlačenju investicija, zapošljavanju, jer je, kako kaže stranim kompanijama važna mobilnost kada ulažu u neku zemlju.

    Izvor: RTS

    Foto: PKS

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE