Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Danas: Đilas više nije član DS-a

    Dragan Đilas, bivši predsednik Demokratske stranke, isčlanio se iz DS, saznaje list “Danas” od izvora u toj stranci.

    Kako navode, Đilas za njihov list nije želeo da objasni razloge zbog kojih je istupio iz stranke koju je vodio od novembra 2012. do maja 2014., ali ni da potvrdi ili demantuje tu informaciju.

    Posle poraza Borisa Tadića na predsedničkim izborima 2012. godine i odlaska DS u opoziciju, Đilas se isprofilisao kao glavni kandidat za novog vođu stranke.

    Sa Đilasom na čelu DS je, posle Tadićevog odlaska, na izborima osvojio nešto malo preko šest odsto glasova. U trci za mesto predsednika stranke pobedio ga je Bojan Pajtić 2014. koji i danas vodi stranku. Glavni grad Srbije vodio je od 2008. do 2013. Posle odlaska sa funkcije u DS, Đilas se povukao iz javnog političkog života i nastavio da obavlja funkciju predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

    Đilasova firma Multikom otkupila je prošle godine dug od oko 50 miliona dinara koji demokrate imaju prema Razvojnoj banci Vojvodine od koje su uzeli novac za finansiranje kampanje 2012. Tom prilikom, kako je Danass već pisao, potpisan je ugovor između DS i Multikoma koji ne podrazumeva nikakve menice. Po tom ugovoru, Multikom je 31. decembra 2015. stao u red za naplatu duga, piše „Danas“.

    Kako navode, na taj način ova kompanija je praktično postala vlasnik nekretnina koje je desetak funkcionera DS stavilo pod hipoteku. Među onima koji su to učinili su Oliver Dulić, Dušan Elezović, ali i Aleksandar Senić i Aleksandar Šapić, koji više nisu članovi ove stranke. I sam Đilas je založio svoj stan na Vračaru.

    Prema njihovim rečima, zbog toga što DS nije platila dug, postojala je opasnost da budu aktivirane hipoteke na te nekretnine. Otkupom duga ta opasnost se otklanja, a veruje da će mu DS za godinu i po ili dve vrati novac. On je izjavio i da ne namerava da prodaje te nekretnine.

    Vraćanje duga Đilasu na neki način je olakšan time što je DS ponovo na ovim izborima ušla u parlament jer će novac koji bude dobijala od države ići na otplatu tog novca, zaključuje beogradski list.

    Izvor: Danas

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE