Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Danas: „Politika“ i dalje u vlasništvu Bogićevića

    Dnevni list „Politika“ je i dalje u suvlasništvu Ist medija grupe, a to preduzeće nije promenilo vlasnika, niti je ugašeno, tvrdi za Danas izvor iz te kompanije.

    Kako kaže, Ist medija grupa jeste izbrisana iz registra poreskih lica u Rusiji, ali to ,,ne znači da je preduzeće ugašeno, već da je u statusu mirovanja“.

    „Firma je izbrisana zbog dvogodišnje neaktivnosti, tako da mi sada treba da njihovim vlastima objasnimo zbog čega toliko drugo nismo imali nikakve poslovne aktivnosti, kako bismo se vratili u registar. Ali, čak i da se firma ne aktivira, i dalje je sve pod kontrolom. Sve je dogovoreno sa Rusima. Nema nikakvih promena“, tvrde u Ist medija grupi.

    U kompaniji kažu i da vlasnik nije promenjen, ali da, kako tvrde, nije tačno da firma ne može da bude prodata, kako su mediji objavili.

    „Tačno je da postoji zabeležba u privrednom registru o zabrani prodaje, ali niko ne može stranom državljaninu da zabrani da proda svoju firmu“, smatraju u Ist media grupi.

    Formalni vlasnik ove ruske firme je Aleksandar Trbović, ali se stvarnim vlasnikom smatra Miroslav Bogićević, prvi čovek Farmakoma, što je i on sam ranije javno potvrdio. Ist medija grupa ima polovinu vlasništva u Politici, dok druga polovina pripada državi.

    Ruska novinska agencija Sputnjik je objavila da je Ist medija grupa izbrisana iz registra poreskih obveznika u Rusiji 23. maja, a da je dokument o tome objavljen 19. avgusta. Ruski izvori Sputnjika su ocenili da je firma verovatno prodata ili poklonjena pre nego što je izbrisana.

    „Ako je prodata, onda je to preko ofšora, i na to vlasnik nije imao pravo, jer ima zabranu prodaje“, naveo je Sputnjik.

    Novinska udruženja u Srbiji juče su reagovala na vesti oko brisanja suvlasnika Politike iz registra privrednih subjekata, zahtevajući da se konačno razjasni situacija oko vlasničke strukture ovog lista, piše Danas.

    Izvor: Danas

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE