Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Đilas odlazi sa čela Košarkaškog saveza Srbije

    Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas najavio je u intervjuu za „Politiku“ da će se povući sa te funkcije.

    Đilas je na mesto predsednika došao 2011. godine, a tokom svog mandata srpska košarka je bogatija za dva odličja na muškim takmičenjima (SP i OI) i isto toliko u ženskim (EP i OI).

    Uprkos tome što bi na toj funkciji trebalo da ostane još dve i po godine, 49-godišnji funkcioner navodi da će u sledećih nekoliko meseci Savez dobiti novo rukovodstvo.

    „Smatram da je skoro šest godina dovoljno. Ostvarili smo ogromne uspehe, Savez nema finansijskih problema, uvaženi smo u FIBA. Mislim da je vreme da na čelo Saveza dođe neko novi, sa novom energijom. Mandat mi traje do 2019, dvaput su me ljudi košarke birali za predsednika, što je bila velika čast za mene. Odlučio sam da je sad vreme da se povučem i u nekoliko narednih meseci KSS će dobiti novo rukovodstvo“, rekao je Đilas za „Politiku“.

    On je rekao da je situacija u KSS stabilna, kao i da postoji veliki broj sponzora čiji je svaki dinar „utkan u ove medalje“.

    „Uz to država je više nego korektna prema nama, pa smo na osnovu tog razumevanja i rezultata obe selekcije prvi po sredstvima koje dobijamo. Sve u svemu, za ovaj nivo aktivnosti 2,2 miliona evra je dovoljno. Naravno, ponekad pomislimo šta bismo tek napravili da nam je budžet 30 miliona kao Turskoj ili Španiji,“ kaže Đilas.

    Na završenim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru srpska košarka osvojila je dve medalje – muškarci su došli do srebra, dok su devojke heroiski zaslužile bronzu.

    „Još prošle godine smo potpisali višegodišnje ugovore sa Sašom i Marinom. Samo od njih zavisi dokad će predvoditi ove devojke i momke. Ja se nadam što duže“, dodao je Đilas.

    Izvor: Politika, BIZlife

    Foto: Beta arhiva

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE