Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Direktori, ukinite stimulacije ili se povucite“

    Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić izjavio je da će direktori gradskih javnih ustanova koji ne ukinu stimulacije na svoje plate biti zamoljeni da se povuku sa svojih funkcija.

    „Tražio sam od svih direktora javnih ustanova koje se finansiraju iz gradskog budžeta da ukinu stimulacije na svoje plate. Stimulacije mogu postojati za ona radna mesta i one ljude koji značajno doprinose poboljšanju rada javne ustanove i stvaraju sopstvena sredstva za tu ustanovu“, kazao je Terzić.

    On je posle sastanka sa direktorima javnih ustanova čiji je osnivač Grad Kraljevo kazao da taj problem mora biti urgentno rešen. Dodao je da su svi koji su prihvatili funkcije u Kraljevu znali i kolika je naknada za njihovo obavljanje.

    „Znali smo kolike su plate za posao koji ćemo obavljati. Kada smo prihvatili posao, prihvatili smo i naknadu za njegovo obavljanje, a oni kojima ne odgovara naknada mogu da se povuku, a na ta mesta mogu da dođu oni koji će taj posao obavljati za već predviđenu naknadu“, rekao je Terzić.

    On je istakao da takav potez predstavlja samo „početak uvođenja reda u poslovanje javnog sektora i prvi korak u rešavanju velikog broja nagomilanih problema u javnim preduzećima i javnim ustanovama“.

    Izvor: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE