Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dveri-DSS ispod cenzusa za 0.01 odsto, Obradović napao članove RIK-a

    Lider Pokreta Dveri Boško Obradović verbalno je napao predsednika Republičke izborne komisije Dejana Đurđevića i ostale članove RIK koje je posle objavljivanja da koalicija Dveri-DSS nije prešla cenzus, upitao „kako ih nije sramota“ i „da li smeju pred narod“.

    Koalicija Dveri-DSS se nalazi ispod cenzusa sa 4,99 odsto glasova prema poslednjim podacima koje je objavio RIK, na osnovu obrađenih 99,82 biračkih mesta.

    Koalicija SDS-LDP-LSV ostala je iznad crte za ulazak u parlament sa 5,02, saopštila je kasno sinoć RIK.

    Kako je saopštio direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević, prema tim podacima, lista okupljena oko SNS osvojila je 48,24 odsto glasova, SPS 10,96 odsto, SRS 8,11 odsto, DS 6,03 odsto, a pokret „Dosta je bilo“ 6,03 odsto.

    SVM je osvojio 1,50 odsto glasova, lista Muamera Zukorlića 0,86 odsto, SDA Sandžaka 0,80 odsto, Ruska stranka 0,36 odsto, Partija za demokratsko delovanje 0,43 odsto.

    „Ovo je bruka i sramota“, uzvikivao je Obradović obrajaći se Đurđeviću i predsedniku Republičkog zavoda za statistiku Miladinu Kovačeviću.

    U isto veme vreme čuli su se uzvici „lopovi, lopovi“ i „kako ćete ovo narodu objasniti“. Posle sednice došlo je i do guranja između članova RIK-a i Dveri.

    Predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević ocenio je kao nedopustiv incident koji se dogodio.

    „Posebno je nedopustivo da nakon ponoći u jednoj civilizovanoj zemlji u zgradi Skupštine na tako primitivan način provociraju i napadaju članove RIK-a i na kraju fizički nasrnu na jednu koleginicu“, rekao je Đurđević posle sednice na kojoj se dogodio incident.

    On je rekao da je incident koji se noćas desio prijavljen policiji i da se nada da će državni organi raditi svoj posao kako bi izbori koji će biti ponovljeni na 15 biračkih mesta u Srbiji protekli u miru.

    Prema njegovim rečima Pokret Dveri, iako ima veliku verovatnoću da posle ponovljenih izbora pređe cenzus, vršio od nedelje 24. aprila pritisak na RIK.

    „Ovo se nikada nije dešavalo, da mi ne možemo da uđemo u salu za sednice od političara koji drže konferencije za novinare i misle da mi prekrajamo volju naroda“, dodao je Đurđević.

    Obradović je posle incidenta u sali rekao da su članovi RIK prethodno fizički nasrnuli na funkcionere Dveri koji su ih samo pitali kako ih nije sramota zbog izborne krađe.

    „Nismo mi njih napali“, rekao je Obadović i ocenio da je na delu neviđena izborna manipulacija i krađa kakva nije zbeležena u istoriji srpskog parlamentarizma.

    „Četiri dana su brojali dva odsto glasova samo da bi se pokazalo da je naša koalcija za jedan glas ostala ispod cenzusa“, rekao je Obradović i upitao da li ijedan građanin Srbije može u to da poveruje.

    Lider Dveri je istakao da odgovornost za krađu izbora snosi Srpska napredna stanka koja, kako je istakao, želi da pojača svoj rezultat i da izvan parlamenta drži najveću opoziciju.

    Izvor: BIZLife/Agencije/N1

    Foto: N1/Printscreen

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE