Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Epl će razbiti kad lansira iPhone 7

    Iako je Epl (Apple) za prvi kvartal ove godine objavio prvi put pad prodaje, a deo analitičara prognozira da bi takav negativan trend mogao obeležiti i ostatak godine, lansiranje novog modela iPhone 7 moglo bi da demantuje takve prognoze.

    Istraživanje koje je sproveo analitičar Tim Long iz BMO Capital Marketsa, a prenosi ga Business Insider, pokazalo je da Epl ima najveću bazu korisnika. Postojeći korisnici pametnih telefona, njih 120 miliona, poseduje uređaje stare najmanje dve godine.

    Pritom je četvrtina njih spremna za nadogradnju, što je prema Longu snažan pokazatelj da je pred Eplom period dobrih prodajnih rezultata.

    Long je istražio istorijat prodaje iPhonea i izračunao da se u proseku 17 posto korisnika odluči za kupovinu novog modela čim se pojavi na tržištu, 58 posto njih godinu dana od izlaska novog modela, a 22 posto još godinu kasnije. Tek dva posto korisnika kupovinu novog modela odloži na duže vreme.

    Tako procenat postojećih iPhone korisnika s uređajima starijima dve godine ili više sugeriše da je u septembru 2014. kada je predstavljen iPhone 6, takvih korisnika bilo 23 posto.

    U septembru prošle godine 19 posto korisnika imalo je stariji model od tada lansiranog iPhonea 6S, dok će u istom mesecu ove godine, kada dolazi iPhone 7, četvrtina korisnika imati uređaj stariji od dve godine.

    Agencija Wells Fargo, oslanjajući se na izvore kineskih dobavljača, prenosi informaciju da Epl dobavljače priprema za distribuciju novog modela. Za kinesko tržište se u ovoj godini očekuje prodaja u rasponu od 72 do 78 miliona uređaja, što su najviša očekivanja u poslednje dve godine.

    Gledano unazad, Eplovi nalozi dobavljačima pokazali su se dobrim indikatorima prodaje. Sve iznad 75 miliona biće novi rekord, kažu iz Wells Farga koji smatra da je Epl na dobrom putu da zacrtano i ostvari.

    Izvor: Poslovni.hr

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE