Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EPS i Simens potpisali ugovor o izgradnji trafostanice na Autokomandi

    Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) i kompanija „Simens“ (Siemens) Beograd potpisale su danas Ugovor o izgradnji trafostanice (TS) „Beograd 23 Autokomanda“, vredne 7,7 miliona evra.

    Ugovor o izgradnji te TS koja će obezbediti stabilno i pouzdano snabdevanje električnom energijom centralnog dela beogradske opštine Voždovac, potpisali su vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić i generalni direktor kompanije „Simens“ Beograd Udo Ajhlinger.

    TS će biti površine 3.945 kvadratnih metara na tri sprata sa pratećim poslovnim objektima, a rok za završetak radova je dve godine.

    Grčić je nakon potpisivanja ugovora kazao da je izgradnja TS „Beograd 23 Autokomanda“ na koju se godinama čekalo, značajna ne samo za distributivni sistem već i za celokupnu infrastrukturu Beograda, jer se gradnjom takvih objekata stvaraju preduslovi za brži privredni razvoj prestonice i podiže kvalitet usluga za postojeće kupce.

    „Prioritet EPS-a je modernizacija sitema, unapredjenje efikasnosti i podizanje kvaliteta distributivnih usluga i zato svaki ugovor poput ovog i svaka investicija garantuje da je EPS rame uz rame sa regionalnim i evropskim kompanijama“, kazao je Grčić.

    EPS_Simens

    Prema njegovim rečima nova trafostanica, važna je jer rasterećuje postojeću mrežu i osigurava stabilno snabdevanje dela Beograda gde ima dosta ambasada, stambenih blokova, dva velika fudbalska stadiona, železnička stanica Prokop, a stvara uslove i obezbedjuje energetsku stabilnost za realizaciju projekta „Beograd na vodi“.

    On je najavio da će u naredne dve godine EPS započeti slične projekte kao ovaj.

    Ajhlinger je kazao da „Simens“ dugo godina uspešno saradjuje sa EPS-om na projektima koje doprinose povećanju pouzdanosti napajanja u Beogradu i boljem kvalitetu života gradjana.

    „Simens je ponosan što je deo vizije EPS-a da obezbedi pouzdani i modernii energetski sistem“, kazao je on.

    Prema njegovim rečima, „Simens“ će EPS-u isporučiti visoko i srednje naponsku opremu, sistem za upravljanje i relejne zaštite koji su najsavremenija oprema poslednje generacije.

    Izvor: Beta

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE