Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Grci, stiže vam milion turista iz Srbije!“

    Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je da Grčka ove godine može očekivati milion turista iz Srbije, imajući u vidu situaciju u Turskoj i na Bliskom istoku.

    „To će nesumnjivo doprineti punjenju lokalnih i državnog budžeta Grčke i mi očekujemo da se ekonomska saradnja poveća u oba pravca, da Grčka da prioritet proizvodima iz Srbije, a Srbija može biti veoma privlačna grčkim investitorima, pre svega zbog plasmana robe na rusko tržište bez carinskih opterećenja“, rekao je Marković na sastanku sa zamenicom generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Grčke Vulom Tektondidu.

    Marković se nalazi na čelu delegacije Jagodine koja je u poseti Grčkoj, a sastanku je prisustvovao i ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević.

    Marković je kazao da u Srbiji postoji politička stabilnost što je preduslov ekonomske sigurnosti. On je dodao da je i za Grčku i za Srbiju, kao dve bratske i prijateljske države, najvažnije privlačenje investitora, otvaranje novih fabrika i novih radnih mesta.

    Marković je takođe pozvao Vladu Grčke da zaustavi štrajkove i protreste u toj zemlji, bar dok traje turistička sezona u narednih nekoliko meseci, jer je, kako je rekao, to pre svega u interesu same Grčke.

    Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević je rekao da trenutna razmena između dve zemlje na godišnjem nivou iznosi 350.000.000 evra i da bi to trebalo povećati na „bar pola milijarde evra“.

    Izvor: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE