Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gugl kupuje Tviter?

    Investitorima je primamljiva pomisao da bi Tviter (Twitter) mogao imati istu sudbinu kao LinkedIn, što se vidi u jačanju cene deonica. Nakon Majkrosoftove (Microsoft) kupovine LinkedIna, Gugl (Google) se sprema da kupi društvenu mrežu Tviter, procenjuje Saxo banka, a prenose agencije.

    Dugoročno gledano, navode stručnjaci, Majkrosoftova akvizicija LinkedIna ima smisla, jer će on biti jedna od tri glavne svetske stranice za poslovno umrežavanje potencijalnih poslodavaca sa zaposlenima. Majkrosoft će povećati broj svojih korisnika za približno 435 miliona aktivnih korisnika LinkedIna.

    Stručnjaci navode kako je teško zamisliti Tviter kao samostalnu kompaniju, obzirom na dominaciju Fejsbuka (Facebook) sa više od 1,4 milijarde korisnika.

    Tviter još uvek značajno zaostaje sa približno 350 miliona korisnika. Tokom poslednjih nekoliko kvartala Tviter je uspeo da značajno poveća profitabilnost i novčani tok i to je razlog zašto ulagači očekuju rast deonica.

    Kada se pogledaju mogući kupci Tvitera, Gugl se nameće kao najbolje rešenje jer se do sada nisu uspeli nametnuti u delu poslovanja sa društvenim mrežama.

    Izvor: Sinteza invest

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE