Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ikea prodaje 23 ritejl parka

    Filijala švedskog proizvođača nameštaja, Ikea centri, prodaće 23 ritejl parka širom Evrope. Kako navodi Rojters, kompanija želi da iskoristi trenutak kada je tržište komercijalnih nekretnina u usponu a kamate niske.

    Džerard Groener, koji je preuzeo mesto izvršnog direktora Ikea centara u martu, odbio je da govori o vrednosti imovine koja se prodaje, ali je uveren da kompanija ovom odlukom neće izgubiti novac.

    „Tržište je snažno. Očekujem da će se prodaja obaviti za manje od dve godine“, rekao je Groener o prodaji ritejl parkova (prodajni centar na otvorenom sa dosta pratećih sadržaja).

    Ikea centri, su možda ne toliko poznata filijala švedskog prodavca nameštaja, imaju oko 40 šoping centara u Evropi, Rusiji i Kini. Ukupan portfolio nekretnine kompanije „IKEA Centers“ procenjuje se na oko 10 milijardi evra.

    Prema rečima šefa, odluka o prodaji ritejlova nije usledila zbog manjka novca, već je reč o, kako kaže, strateškoj odluci da se fokusiraju na zatvorene prodajne objekte.

    „Moramo da pratimo potrebe potrošača, a one se brzo menjaju. Treba stvoriti mesto na koje ljude vole da idu, gde bi želeli da se sretnu, gde obavljaju mnogo toga više od kupovine“, rekao je Groener.

    Izvor: B92

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE