Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    ISTRAŽIVANJE: Od trenutka kada sebi sipate alkohol SREĆNIJI STE 11%

    Da, alkohol je loš za vašu jetru, mozak, obim struka i srce ali razlog zboj kojeg je on dobar jeste – zabavno je. Nedavno se ovom temom bavila jedna studija u inostranom časopisu Socijalna nauka i medicina. Istraživanje se bavilo time koliko je napijanje zabavno i koliko i na koji način utiče na nas.

    Studija je ustanovila da ispijanje alkohola povećava vaš osećaj sreće za 10.79 na skali od nule do 100. To znači da ste od trenutka kada sebi sipate alkoholno piće, srećniji za skoro 11 posto. Po svemu sudeći, ozbiljan smo kandidat da se proglasimo jednim od najsrećnijih naroda Evrope?

    [preporucene_vesti ids=“73450″]

    Istraživanje je urađeno nad ljudima koji su dobrovoljno prihvatili da ocenjuju svoju sreću u toku dana, na skali od jedan do 100. Trebalo je da sve vreme beleže sa kime se sreću i šta rade u toku dana. Sve se obavljalo uz pomoć posebne aplikacije koja je dobila preko dva miliona odgovora od 31.000 ljudi.

    Ipak, nije sve u alkoholu. Na sreću je dosta uticalo u kojem ste baru, šta još radite i sa kakvim društvom. Studija je pokazala da ispijanje alkohola ima najbolji efekat  kada se kombinuje sa drugim aktivnostima kao što su putovanja, čekanje i relaksacija i podstiče aktivnosti u kojima već uživate kao što su socijalizacija i seks.

    Takav vid sreće je nažalost kratkog veka. Alkohol pogotovo vam ne može doneti dugoročnu satisfakciju, navodi ’Mens journal’.

    [preporucene_vesti ids=“112471, 94484, 76619″]

    Izvor: BIZLife

    Foto: printscreen

    Piše: D.G.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE