Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Italija: Vanredno stanje o pojedinim regijama

    Italija je proglasila vanredno stanje u regijama najviše pogođenim zemljotresom koji se dogodio u noći između utorka i srede. Novi potres magnitude 4,8 stepeni pogodio je jutros centralni deo Italije i izazvao novu štetu u tom području.

    Američka geološka stanica saopštila je da je zemljotresu koji se dogodio jutros u 6.28 prethodilo više od deset slabijih potresa tokom noći, a još devet je usledilo u narednom satu.

    Premijer Italije Mateo Renci rekao je da će biti izdvojeno 50 miliona evra za obnovu, prenosi BBC.

    Broj poginulih porastao je u petak na 267, a gotovo 400 povređenih je u bolnicama, objavila je italijanska civilna zaštita.. Spasilački timovi i dalje pretražuju ruševine. U toku jučerašnjeg dana bilo je na stotine manjih potresa, što je ometalo spasioce u pretrazi. Inače, angažovano je oko 5.000 spasilaca.

    Renci je, pored sredstava za obnovu, naveo da će stanovnici pogođenih područja biti oslobođeni poreza. On je najavio i incijativu „Italijanski domovi“, koja će se baviti lošom gradnjom u toj zemlji.

    Ovo dolazi nakon kritika u italijanskoj štampi u vezi sa građevinskim standardima u visokorizičnim oblastima, naročito kad se uzme u obzir to da su neke od građevina koje su se urušile bile nedavno i renovinare.

    Izvor: Tanjug, N1

    Foto: Beta/AP Photo/Gregorio Borgia

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE