Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    JP Morgan povlači hiljade zaposlenih iz Britanije

    Izvršni direktor kompanije JPMorgan Jamie Dimon smatra da je Bregzit užasan dogovor za britansku ekonomiju koji će ostaviti posledice u celoj Evropi.

    Dimon je bio jedan od mnogih direktora sa Vol Strita koji su podržavali ostanak Velike Britanije u EU. JPMorgan ima 16.000 zaposlenih u Britaniji i sada će morati većinu da prebace van zemlje zbog Bregzita.

    Dimon im je poručio da još nije kasno da opozovu odluku o izlasku. Evropljani bi trebali reći „vidite, postoje racionalne žalbe, mi ćemo ih popraviti za sve Evropljane, ne samo za Britance“.

    Možete čak i „povratiti“ odluku o Bregzitu. Ako kupite kuću koju niste imali priliku da vidite i kada je vidite shvatite da vam se ne sviđa… To se događa. Nema ništa loše u tome da se neko predomisli, rekao je Dimon.

    Još nijedna velika banka nije najavila povlačenje poslova iz Britanije, a u četvrtak su Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley i Bank of America objavili zajedničku izjavu u kojoj su obećali da će raditi s Velikom Britanijom i pomoći da London zadrži poziciju vodećeg finansijskog centra.

    Pravnici iz Londona planiraju da preduzmu legalne akcije kako bi se osigurala debata o Bregzitu. Oni tvrde da parlament mora dati svoj pristanak pre nego što Vlada pokrene član 50. Ugovora o Evropskoj uniji kojim počinju formalni razgovori o izlasku.

    Izvor: SEEbiz

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE