Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    JP Morgan: Škotska će do 2019. biti nezavisna

    Škotska će do 2019. godine biti nezavisna država, a dobar deo finansijskih giganata će se iseliti iz Londona, navodi se u analizi investicione banke JP Morgan.

    Analiza je načinjena posle referendumske odluke Britanaca da izađu iz Evropske unije, navodi Politiko.

    JP Morgan, u internom memorandumu, navodi da će finansijski servisi biti najizloženiji procesu razdruživanja, kao i da će Francuska i Nemačka nadaju da će zauzeti mesto ključnih evropskih finansijskih centara.

    Analitičari ove kompanije, takođe, navode da će Britanija, tokom budućih pregovora sa EU, teško uspeti da zadrži sadašnji pristup jedinstvenom tržištu, a da ne pristane na plaćanja u budžet EU i slobodan protok radne snage,javlja RTS.

    U isto vreme, Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker (Jean-Cloude Juncker) saslušaće zvaničnike Škotske i njihovu želju da ostanu deo EU uprkos rezultatima referenduma u Britaniji.

    Premijerska Škotske Nikola Sturdžen (Nicola Sturgeon) rekla je ranije da se suočava sa izazovom da sačuva Škotsku unutar EU, nakon što je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao da je pravo vreme da se razgovara o tom problemu.

    Junker je održao sastanak sa Nikolom Sturdžen o ideji da Škotska ostane u EU, kakav plan je bio razrađen na slučaju Danske (kontinentalni deo Danske je deo EU, ali Farska ostrva i Grenland nisu).

    Sturdžen je ranije naglasila važnost ostanka Škotske u EU, koje je većinom glasova odabrala opciju ostanka u Uniji, ona je takođe pozvala na održavanje drugog refenrenduma za nezavisnost Škotske.

    Izvor: RTS, B92

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE